Το Βαλόρεμα δημιουργείται από τα νερά που τρέχουν από την ψηλότερη κορυφή της Οίτης τον Πύργο (2152μ) και από την κορυφή Γρεβενό (2114μ), διασχίζει ένα τμήμα του Εθνικού Δρυμού Οίτης, και πέφτει μετά από μία σχετικά μικρή διαδρομή στο φαράγγι του Γοργοπόταμου.

Για να επισκεφτούμε τον Εθνικό Δρυμό Οίτης περνάμε από το χωριό Δύο Βουνά, πατρίδα του αγωνιστή του 1821 αρματωλού Ιωάννη Δυοβουνιώτη και φτάνουμε στο χωριό Κουμαρίτσι όπου τελειώνει η άσφαλτος. Στη συνέχεια από δασικούς δρόμους προχωράμε μέσα σε δάση, δίπλα σε ρέματα και ανάλογα με τις εποχές του χρόνου είτε θαυμάζουμε τα ζωηρά χρώματα των αγριολούλουδων , είτε την θαυμάσια μονοτονία του χιονιού. Όταν φτάσουμε στο εκκλησάκι Άγιο Πνεύμα, το Βαλόρεμα είναι κοντά. Μπορούμε να συνεχίσουμε είτε με αυτοκίνητο από στενούς χωματόδρομους είτε με τα πόδια μέσα στο ρέμα.

Το πιο εντυπωσιακό τμήμα του ρέματος είναι εκεί που πέφτει στο φαράγγι του Γοργοπόταμου. Η ηρεμία του ρέματος δεν μας είχε προετοιμάσει για το άγριο περιβάλλον που συναντάμε πριν την αρχή του φαραγγιού και την ομορφιά των νερών που πέφτουν και εξαφανίζονται ανάμεσα στα βράχια.

Για φωτογραφίες πατήστε εδώ

Κείμενο-Φωτογραφίες Ντίνος Δημητρακόπουλος