Στις 25-6-2017 ο Ε.Ο.Σ. ΑΧΑΡΝΩΝ έκανε τη διάσχιση του Ρέματος Στροπώνων, Οι Στρόπωνες είναι ένα πολύ ωραίο χωριό κάτω από την κορυφή της Δίρφης με θέα το Αιγαίο πέλαγος. Από την πλατεία του χωριού προχωράμε προς τα δεξιά για να συναντήσουμε το ρέμα. Η αρχή της πορείας έχει ορισμένα δύσκολα σημεία. Με προσοχή αρχίζουμε να κατεβαίνουμε την απότομη πλαγιά. Το τοπίο από την αρχή είναι πολύ ωραίο. Πολλά δένδρα και στο βάθος διακρίνουμε τα νερά που τρέχουν. Όπως μας λένε όσοι έχουν ξανακάνει την διάσχιση, το ρέμα έχει πολύ νερό! Δεν αργούμε να κατέβουμε στο ρέμα, το οποίο θα διασχίσουμε περίπου είκοσι φορές, με το νερό σε πολλά σημεία να ξεπερνάει το μισό μέτρο.

Πρέπει να επισημάνω ότι η πορεία στις όχθες δεν ήταν κυριακάτικος περίπατος. Τα κόκκινα σημάδια δεν είναι πολλά και πρέπει συνέχεια να ελέγχεις ότι περπατάς πάνω στο μονοπάτι. Αν το χάσεις μικρό το κακό, γιατί κάποια στιγμή θα καταλάβεις ότι πρέπει να συνεχίσεις στην απέναντι όχθη. Εν τω μεταξύ είναι πιθανό να έχεις περάσει από μερικά δύσκολα σημεία, τα οποία θα είχες αποφύγει αν συνέχιζες πάνω στο μονοπάτι. Πάντως το τοπίο είναι πολύ ωραίο. Το πολύ νερό δημιουργεί μικρά καταρρακτάκια και οι πεζοπόροι που διασχίζουν το ποτάμι δίνουν τη δική τους πινελιά.

   Κάποια στιγμή περνώντας το ποτάμι βλέπουμε στενό χωματόδρομο τον οποίο προφανώς ακολουθούμε εγκαταλείποντας το ρέμα. Το τέλος της πορεία είναι κάπως ανιαρό. Απλώς ακολουθούμε τον χωματόδρομο περιμένοντας μετά από κάθε στροφή να δούμε την θάλασσα. Συναντάμε χωματόδρομο που φεύγει δεξιά, αλλά εμείς συνεχίζουμε ευθεία. Τελικά φτάνουμε στην θάλασσα. Ένα δροσιστικό μπάνιο στην παραλία της Χιλιαδούς μας ξεκουράζει.H πορεία από τους Στρόπωνες μέχρι τη θάλασσα διαρκεί τέσσαρες ώρες.

Φωτογραφίες κείμενο Ντίνος Δημητρακόπουλος

Για φωτογραφίες πατήστε εδώ