Στα Φουρνά Ευρυτανίας

ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Για να μπούμε στο ΄΄Μέγα Ρέμα΄΄ περνάμε τη Φουρνά με κατεύθυνση προς Βράχα, περνάμε την διασταύρωση προς Κλειστό και μετά από 3χλμ. στρίβουμε δεξιά σε έναν κατηφορικό χωματόδρομο που οδηγεί πάλι προς Κλειστόν, μέχρι να βρεθούμε στην κοίτη του Μέγα ρέματος. Εκεί συναντάμε μια γέφυρα αφήνουμε τα αυτοκίνητά μας και ξεκινάμε την πορεία μας μέσα από το ποτάμι.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Χωρίς να χρειαστεί ακόμη να βραχούμε περπατάμε πλάι στο ποτάμι και μετά από 1300μέτρα θα συναντήσουμε μια γέφυρα σε σχήμα ( Π ) κτισμένη από πέτρα και τσιμέντο. Από το δρόμο προς τη Βράχα υπάρχει παλιό μονοπάτι που περνάει πάνω από την γέφυρα με κατεύθυνση προς Κλειστό. Από τη γέφυρα και μετά αρχίζει το κολύμπι! Τα νερά είναι πεντακάθαρα και νιώθουμε αυτή την ευχαρίστηση συνεχώς. Μπορούμε να αποφύγουμε πολλές λιμνούλες περνώντας από δίπλα. Λίγο πιο κάτω θα συναντήσουμε ένα πανέμορφο μέρος με 4 πηγές! Στη συνέχεια στ' αριστερά μας θα δούμε ένα άλλο μικρό φαράγγι, το Πλατάνι. Μικρό αλλά πολύ όμορφο. Από αυτό το σημείο και κάτω το Μέγα Ρέμα γίνεται στενό και όμορφο. Στο φαράγγι συναντούμε συνεχόμενες βαθιές πισίνες με πεντακάθαρα νερά που μπορούμε να κάνουμε βουτιές και τσουλήθρες. Αν δεν θέλουμε να βραχούμε, στα περισσότερα σημεία έχουμε τη δυνατότητα να περπατήσουμε περιμετρικά και να αποφύγουμε το νερό. Μόλις δούμε πως το φαράγγι ανοίγει χωρίς να παρουσιάζει πλέον ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καλά είναι να γυρίσουμε πίσω. Τη απόσταση αυτή την υπολογίζουμε περίπου σε 2 ώρες να κατέβουμε και άλλο τόσο για να ανέβουμε.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Επιστρέφουμε ανάποδα από την ίδια διαδρομή μέσα στο ποτάμι.

ΦΑΓΗΤΟ-ΔΙΑΜΟΝΗ

Μπορούμε να διανυκτερεύσουμε σε παραδοσιακούς και φθηνούς ξενώνες στη Φουρνά. Εκεί θα βρούμε επίσης καλό και φθηνό φαγητό.

Για φωτογραφίες πατήστε εδώ

Κείμενο και Φωτογραφίες Γιώργος Ανδρέου